6 Aralık 2010 Pazartesi

Amerikan mutfağını seven her genç erkeğin rüyası

İstediğim ve planladığım kadar yeni ve farklı yerlerde yemek yemiyorum şu aralar. Belki 40 yaşının getirdiği tembellik, belki alışkanlıklarımın hayatımı kolaylaştırması veya belki de denemeye değer yerlere sıklıkla rastlamamamdır bunun nedeni.



Geçen gün Amerikan Hastanesi'ni bir milyonuncu kez ziyaretim esnasında karnım acıktığında, bu defa pilav üstü tavuktan, tencere yemeklerinden, Bayan Bal Şeker’in tutturduğu Kantin yemeklerinden, Divan’ın değişmeyen menüsünden farklı birşey yemek istedim. Dostum, konu mankenim, minik gurmem ile, Teşvikiye Cami’nin hemen arkasında, Akkavak Sokak'ın Ahmet Fetgari Sokak oluverdiği noktada yer alan Egg & Burger’i deneyelim dedik.



Önce dışarıdan süzdük dükkanı, sanki kız alacakmışız gibi. Biraz burun büktük. Sonra baktık içerde tanıdıklarımız yemek yiyor, hadi deneylim dedik.



Mekan amerikan mutfağını seven her genç erkeğin rüyası. İçerisi tam bir “mini diner” olarak döşenmiş. Kırmızı, beyaz ve siyah renkler ağırlıkta. Güzel ve neşeli bir atmosfer. Dışarıda da, dükkanın köşede olmasından faydalanarak her iki kaldırma bakan tahta masallar koymuşlar. Kısacası keyifli bir ortam.



Burger menüsünden en ağır etli, en büyük hamburgerleri seçtik. Önden gelen cok fazla pişmiş ve tadını kaybetmiş onion ring'ler keyfimizi kaçıramadı, çünkü peşinden gelen burgerlerimiz cok lezzetliydi! Keyifle ve yalanarak yemeğimizi yiyip, yüzümüzde bir mutluluk, karnımızda tokluk, kanımızda yüksek kolestrol ile ayrıldık mekandan.



Benim yediğim vahşi ve de hayli yahşi burger 21 TL idi. Onion ring 7 TL. Bir bardak buzz gibi Coca Cola 3,5 TL. Yemekten aldığım tatmin; paha biçilmez!



Kim korkar hain kalorilerden diyorsanız, buyrun Egg & Burger’e.

Bay Afiyet
06/12/2010

2 yorum:

elixir dedi ki...

Afiyet olsun ama esas bir yanindaki citir kokorec'i tavsiye ediyorum.Tadindan yenmez, kokorecler susurluktan geliyor..yok boyle kolestrol..Hos orada sohbet ettigimde ki en az ayda bir kere vucuda giriyor, yandaki burger'ciden cok sikayet ediyorlardi..Bina'nin tepesinden kizartma ve dumani tahliye edeceklerine, dukkana bitisik yere yakin bir yerden dumani veriyolar..saka gibi..bende gordum butun sokak kizartma kokuyor..neyse burgerler lezizmis..bende denerim o halde..

Bay Afiyet ve Bayan Bal Şeker dedi ki...

Biz de o kokoreççiye girecektik, son anda piyango Egg Burger'e çıktı. Aklımda! mutlaka gideceğim.

Bay Afiyet

Related Posts with Thumbnails