18 Nisan 2010 Pazar

Söyle güzelim, bu cakan nedendir?

Beymen için kopartılan tantanayı oldum olası hiç anlayamamışımdır. Benzer hislerle, Beymen'e bağlı olarak İstinye Park'ta açılan Bej adlı lokanta için de aynı şeyi söyleyebilirim. Masa'dan, Bistro'dan, Clementine'den farkı çok mudur? Yemekleri köşe bucak birbiri ardına açılan House Cafe'den, Kitchenette'ten iyi midir? Ortamı Delicatessen'den güzel midir? Beymen'le omuz teması içinde olması yeterli midir cakasına?

Bej'e gittim, gördüm, yedim, ödedim. Ne buldum?
Çok pişmiş bir somon balığı buldum. Çiğnerken yoran bir külbastıyla karşılaştım. Yemekler çok geç geldiği için, uzun süre lekeli masayı ve çatal bıçağımı seyrettim.
Sonra da Şekil 1 A'da görüntülenen faturayı ödedim.





Her ne kadar bej benim dünyamın renk skalasında yer almasa da, Bej'in bej renkli dekorasyonu oldukça zevkli. Garsonlar iyi niyetli ama yetersiz. Yemekler alelade. Fiyatlar sunulan yemeklere göre yüksek, lokantanın cakasına kıyasla düşük.


Kötülemek değil amacım. Ama içimden Bej'i yakalayıp, havalandığı yerden aşağıya indirmek, ayaklarını yere değdirmek geliyor. Bu kadar lokantanın açıldığı bir şehirde, artık kazan kaynıyor. İyisini kötüsünü görüyoruz, tadıyoruz. Olduğundan fazlasını vaat etmenin faydası yok.


Söylenecek bir tek şey var: "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz".

Bayan Bal Şeker
20/04/2010

4 yorum:

Sinem dedi ki...

gittiğim mekanın çatal bıçaklarına takılan bi ben değilmişim, walla çok sevindim:) iyi bi yere gidip de boyle cizik cizik catal bıcak gorunce sinir geliyo bana da. madem alıyosun o kadar parayı, bari hakkını ver. bu ne esnaf lokantası gibi di mi ama?

Unknown dedi ki...

hiç gitmedim, nedense çekmedi, bu yazıdan sonra da hiç gideceğimi zannetmiyorum..illa istinye park sınırları dahilinde yemek yenecekse Hillside'ın içindeki o yeri tavsiye ediyorum (adını unuttum şimdi). Beymen'e olan desteğimizi başka şekilde gösteririz artık :)

Banu Bingör ~ karafakiden.com dedi ki...

Merhaba,

Cafe Fernando'ya bıraktığınız bir yorumdan, te buralara geldim :)

Gezen bir çift olarak, biz de kendimizi huysuz ve olumsuzlukları çeken iki insan olarak addetmeye başlamıştık eşimle...

Yalnız olmadığımızı biliyordum!

Ne yazık ki etikete bakıp, içeriğe boşveren, hatta daha acısı etiketin bedelini ödeyebilecek olup da içerik hakkında malumatı olmayanlara dayanarak "parsa" toplanabilir sanan 'ciddi' işletmeler o kadar çok ki!

Fakat yazıların birinin sonunda dediğiniz gibi, evet 'annemiz güzel' ve eğer ki evimizde yemek yapıp, ucuza kaliteli beslenebilecekken, dışarıda da tüketmeyi tercih ediyorsak ve hizmet alacaksak ve bedel ödeyeceksek, buna değmeli.

İşletmeler internetin gücünün salt 'iyi reklam'da büyük olmadığını, tam aksine özensizliklerinin çok daha fazla dikkat çektiğini farkederler umarım.

Örneğin, gitmedik henüz, ama Bej hakkında objektif olduğuna inanacağımız bir olumlu yorumla ileride karşılaşmadan, kapısından geçeceğimizi sanmıyorum.

Paylaşım için teşekkürler :)

Sevgiler,
Banu Bingör

Bay Afiyet ve Bayan Bal Şeker dedi ki...

Bej, İstinye Park kapanmıştır. Bilginize sunarım.

Related Posts with Thumbnails