5 Mart 2010 Cuma

Hinkal!

Türküm, doğruyum, çalışkanım. Artvin'den Kayseri'ye Urfa'dan Rize'ye mantı yapar yerim!

Hinkal, Dağıstan bölgesinin usullerine göre hazırlanan bir mantı türüdür. Kayseri mantısının etine dolgunu, az cüsselisi, öksüz doyuranı olarak tarif edilebilir.

Yalova ve civarı Dağıstan'dan çok göç almıştır. Bu nedenle Hinkal yemek için Türkiye'nin en doğusuna kadar gitmeye gerek yok.




Istanbul'dan Yalova'ya giderken, Darıca-Topçular feribotundan indikten sonra, Yalova istikametine doğru yaklaşık 5 km gidince, hemen yolun sağında Hinkal Mantı'yı görebilirsiniz.

Çok hoş, bahceli bir evden bozma bu lokantada, hinkalın alasını bulabilirsiniz. Üstelik gayet uygun fiyata, yolunuzun üstünde, yeşil ve guzel bir bahce içinde, iki saat İstanbul trafiği, bir saat te vapur yolculuğundan sonra artık duvara tırmanmaya hazır çocuklarınız etrafta koşuşurken, özellikle harika oluyor.




Servisin biraz yavaş olduğunu belirtmem lazım. Tüm güzel şeyler gibi emek istiyor. Ayrıca muhtemelen hamuru kalın diye, alışık olduğumuzdan daha uzun sürede pişiyor.

Fakat blogumuzun sadık okuyucuları olarak muhtemelen yemeğin lezzetli, zevkli ve sağlıklı olması gerektiğine ve yemek kültürünün önemine inandığınızdan, slow food hareketini zaten alışkanlıklarınız ile destekliyor sayılırsınız. Üzerine yoğurt ve sos dökülmüş, el yapımı, içi sarımsaklı ve soganlı kıymadan olusan bu dev mantıları tatmak için iki dakika fazladan beklemek zannetmem ki sizi çok rahatsız etsin.

Offf.. olsada yesek!

Bay Afiyet

9/3/2010

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails