22 Eylül 2008 Pazartesi

Chi Va Piano Va Sano

Bay Afiyet'in Carbonara soslu spagettisini ağzının suları akarak anlattığı ve mutlaka gitmem gerektiğini söylediği Suadiye'deki italyan lokantası Va Piano'ya gittim arkadaşlarımla. İçeri girer girmez duyduğum fesleğen, zeytinyağı ve domates kokusu yiyecekler konusunda beni hemen ümitlendirdi. 

Her zamanki Bal Şeker olarak biraz kararsız kaldıktan sonra, ıspanaklı ravioli yemeğe karar verdim. Arkadaşlarım ise pizza toscana ve kepekli napoliten soslu makarna yediler. Ispanaklı ravioliyi domates sosuyla yemekten pek memnun kaldığımı söyleyemem.

Her makarna siparişini müşterinin seçtiği sosla pişirmelerine rağmen, nedense ravioli'yi sanki çok uygunmuş, ve başka türlü de olmazmış gibi, domatesli sos ile hazırladılar. Yeşille kırmızının uyumu bir yana, lezzet açısından büyük bir harmoni yoktu. Pizza yiyen arkadaşım pizzasını benimle paylaşmak zorunda kaldı. Kiraz domatesler, peperoni, taze fesleğen ve sarımsak ile pizza benden tam not aldı. Kepekli makarnayı seçerek kilo almamayı garanti etmek isteyen arkadaşım ise, sosun tüm güzelliğine rağmen, lezzetten taviz vermek zorunda kaldı.

Va Piano'da enteresan bir ödeme şekli var: Kapıdan girdiğiniz anda, daha ne olduğunu anlamadan bir görevli elinize telefon kartı nevinden bir kart tutuşturuyor. Kanımca, benim gibi Va piano'yu keşfetmekte biraz geç kalmış  olan müşteriler için bu yenilikçi kart sisteminin biraz açıklanması iyi olur. Salata, pizza, makarna ya da içecek tezgahlarını dikkatle süzdükten sonra, neye karar kılarsanız orada siparişinizi veriyor, ve kartınızı dijital
 makinaya okutuyorsunuz. Yemek bittikten sonra da kasaya giderek kartınıza kaydedilmiş miktarı ödüyorsunuz. Herşey o kadar hızla olup bitiyor ki, lokantanın ismini herhalde ironik olsun diye Va Piano koyduklarını düşünüyorum.

İlk Va Piano sefamı çok kibar bir beyefendi ile gerçekleştirdiğim için  kaç liralık bir fatura geldiğini bilemiyorum. Fakat eminim Bay Afiyet carbonara sosundan bu blog'ta bahsetmek için bu ümit verici italyan fast food lokantasını bir kere daha ziyaret edecektir. Hesabı da ondan öğreniriz.

Alman kökenli bu lokantanın italyan yemeklerindeki başarısı Avrupa'nın gerçekten artık 'bir' olduğunu ispatlamaya yeter mi, pek sanmıyorum. Ama şunu kabul etmek gerekir ki, italyan mutfağı ile, alman etkinliği bir araya gelince ortaya iyi bir sonuç çıkmış.

Bayan Bal Şeker
27/9/2008

1 yorum:

hay sana ne dedi ki...

kalitelerini ilk günkü gibi tutmalarına hayranım
bir dükkan daha açalım aman para kırarız mantığını kenarda tuttular

her ne kadar pastalalrını hiç sevemedi isem de, pizzaları çok iyi

Related Posts with Thumbnails