16 Ocak 2011 Pazar

Düşünüyorum, öyleyse organik!

Şu aralar insanları iki gruba ayırmak mümkün:
Organik gıda ve ürünlere inanmayanlar ve inananlar.

Bu kategorilerden önce ilkine sonra ikincisine giren biri olarak beni dinleyebileceğinizi umuyorum ve Cihangir'de Defterdar yokuşunda yeni açılan Balya'dan bahsetmek istiyorum.

Balya hem bakkal, hem de cafe olarak tanımlanabilir.


Organik ürünlerin palavra olduğunu düşünenler, Italyan Hastanesi'nin hemen yanıbaşındaki dükkana gidip, Balya'nın sahipleri ile sohbet ederek kafalarındaki soru işaretlerini giderebilirler. Ya da tamamen organik ürünlerle yapılmış bir pancake yiyip organik konseptine bir şans daha verebilirler.


Zaten benim ikinci adım organik diyenler ise gidip şampuan, diş macunu, buğday, zeytin, avokado, yoğurt, kahve, un aklınıza ne geliyorsa gidip organik olanını makul fiyatlara satın alabilirler.


Balya'da samimi bir ortam var. Eğer dizi oyuncusu değilseniz ve Cihangir'in sıram sıram kafelerinde kendinize ait bir köşe bulamıyorsanız, bir de Balya'yı deneyin derim.
Bilgisayarınızla, kitabınızla bir köşeye yerleşip, keyifle, o güne özel hazırlanmış bir ıspanak çorbası içebilir ya da o sabah yapılmış ılık bir muffin tadabilirsiniz.

Buranın bir iyiliği de size daha önceki bir yazıda bahsettiğim Aysun'un sütünü sipariş vererek buradan temin etme imkanının olması.

Diyeceksiniz ki biz Çernobil'li çayları lıkır lıkır içen bir jenerasyonuz, organik bizim neyimize? Bence zararın neresinden dönülse kardır.

Asıl olanın organik, istisnanın hormonlu olduğu günleri görmek umuduyla..

Bayan Bal Şeker
10/01/2011

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Bay Afiyet ve Bayan Bal Şeker,

Üniversitede ve iş hayatımda uzun süre organik tarım ve organik ürünler üzerine çalıştım. Organik ürünleri ve organik felsefesini canı gönülden destekliyorum. Ne var ki organik ürünlerimi maalesef yurt dışından satın alıyorum. Nedenine gelince ülkemizde yetişen ve yurt dışına ihraç edilen oganik ürünlerin maalesef orada daha ucuza olması. 1 paket 250 gr antep fıstığı ülkemizdeki bir organik ürün dükkanında Almanyadaki fiyatının 2 katına nasıl satılır, bunu anlayamıyorum ama yine de açılan her organik dükkanına gidip bakıyorum. En kısa zamanda Balya'ya da bakacağım. Umarım bu olumsuz düşüncelerimden beni arındırır.

Selamlar,

Bayan Löplöpçü

Related Posts with Thumbnails