16 Haziran 2010 Çarşamba

Domates, soğan, et: o kadar!

Kendinizi Asmalı Mescit'teki insan seline kaptırdığınız bir akşam, Babylon'un sokağına sapın. Sokağın sonundan tekrar sağa Minare sokağa dönün. Antakya yemekleri yapan Antiochia işte tam orda!

Antiochia'nın beklenen oryantellikten uzak, cok yalın ve modern bir dekorasyonu var.



Burada abbagannuç, humus, kekikli zeytin salatası gibi mezelerin yanı sıra içli köftenin kralını yiyebilirsiniz. İçli köfteleri mideye indirdikten sonra açlık filan kalmıyor elbette. Fakat insan "kimbilir o herkesin anlata anlata bitiremediği şiş nasıldır?" diye düşünmeden edemiyor. Ben size anlatabilmek için kendimi feda ettim ve denedim. Dedikleri kadar varmış. Antiochia'nın etleri benim diyen kebapçıya taş çıkartır.


Antiochia'nın sahibi muhteşem biri. Adı Süleyman. Bir tür Muhteşem Süleyman yani! Nedir bu lezzetin sırrı diye soranlara hayret ediyor. "Ne olacak ki? Domates, sogan, et! O kadar!"

Yemekten sonra, "aman yok yemeyeyim..yaz geldi..bikini " filan diye siz kendinizi naza çekerken, önünüze üzerinde bir top vanilya dondurma ile taze ceviz tatlısı geliyor. Siz istemem yan cebime havasında bir kaşık atıyorsunuz ağzınıza ve lezzet komasına girip, düşüp bayılıyorsunuz.


İşte Antiocha böyle bir yer: Samimi, basit, lezzetli.


Bayan Bal Şeker
20/06/2010

Not: Ben size sadece yaşadığımı, tattığımı anlattım. Lokantanın internet sitesine girdiğinizde benim anlattıklarımın, bu başarılı gastro girişiminin sadece bir yönü olduğunu göreceksiniz.

2 yorum:

buket dedi ki...

fiyatlardan ne haber?

Bay Afiyet ve Bayan Bal Şeker dedi ki...

Yazılarımda rakamlardan bahsetmek hiç hoşuma gitmiyor. Öte yandan siz de haklısınız tabi:
Mezeler 6-9 TL arası, şiş porsiyon 20 TL, bir kadeh içki 8 TL

Related Posts with Thumbnails