26 Kasım 2011 Cumartesi

İyi ki İoki!

İstanbul’da güzel yemek yenilebilen ve insanı mutlu eden yerlere bir tane daha eklenmiş! İoki bir sushi, thai, çin lokantası. İstinye Park’ın yanından İstinye’ye doğru inildiğinde, Futbol Federasyonu’nun bulunduğu meydanda, sağ kola saklanmış İoki.

Bilirsiniz, İstanbul’da sushi lükstür, altına endeksli fiyatlarla satılır. Burası öyle değil. Ayrıca, devşirme döner ustalarıyla bu işin üstesinden gelebileceğini sanan lokantalarda, ne yazık ki görüntü var lezzet yoktur. Aslında ben de iyi makarna ve pizza yaparim. Fakat İtalyan arkadaşlarım benim yaptığım pizzaya burun kıvırırlar. Var demek ki insanın elinin hamurunda birşey. Sushi de bir Japon yapınca daha başarılı oluyor.


Baş aşçı Bay Oki tahminen 70 yaşını geçmiş. Çok özel bir adama benziyor; müthiş bir huzur ve sabırla karşınızda sushileri hazırlıyor. Kendisinin yarattığı tornado adlı sushi bugüne kadar yediğim en orjinal ve lezzetli sushi! Rendelenmis ve kızartılmış patates ile yuvarlanmış bu sushiler çok başarılı.


Bayan Bal Şeker’i de götürdüm geçen gün öğle yemeğine. Lezzetten duramadı, sonar bana kızdı onu bu kadar çok yedirdim diye.


Sizlere Bayan Bal Şeker’in boyuna posuna bakmadan üstesinden gelebileceğini sandığı, şöyle bir kombinasyon tavsiye edebilirim:

Miso çorbası, sebze tempura, dragon roll ve tornado 1-2 karışımından isteyin.

Memnun kalmazsanız yazın bana. Memnun kalırsanız, yine bana yazabilirsiniz, “İyi ki İoki” demek için.


Bay Afiyet
25/11/2011

1 yorum:

Rumisu dedi ki...

!!! sushi sevengillerden olarak cok heyecanlandik! hemen denenecek! tavsiye icin cok tesekkurler!!!! patates fikride dehsetmis!

Related Posts with Thumbnails