9 Kasım 2011 Çarşamba

A'dan Z'ye İtalya: Eataly!

Eataly, NewYork'ta 5 ve 23. caddeler üzerinde yer alan, bir İtalyan mutfağı krallığı! İtalya'nın benim! dediği ne varsa ; pasta, pizza, pesto, bresaola, prosciutto, parmigiano aklınıza ne gelirse, burada en kalitelisi satılıyor, aynı zamanda afiyetle yemeniz için önünüzde pişiriliyor.



Sadece yemek değil İtalya'nın neredeyse 60 yıldır çok büyük bir başarıyla tüm dünyaya pazarlanan imajını da satıyorlar. Greta Garbo, Sophia Lauren, Marcello Mastroiani fotoğrafları ve bir takım dolce vita enstantaneleri bu kocaman dükkanın her yerinde asılı.


Bir müze gezer gibi, ağzınız açık, şaşkınlıkla geziyorsunuz koridorlarını. Ne alacağınızı, ne yiyeceğinizi şaşırıyorsunuz. Tam lasagna'ya karar vermişken, acaba bir şarküteri tabağı mı söyleseydim derken buluyorsunuz kendinizi.


Yediğim herşey çok lezzetliydi. Satın aldığım sosları, makarnaları henüz pişirmedim, ama hayal kırıklığına uğramayacağıma eminim. NY'taki herşey gibi burası da el yakıyor. Ama görmeye değer. Tutun kendinizi, almayın dilerseniz, ama bir kapısından girip diğer kapısından çıkın.


Eataly'nin kapısından girdiğiniz anda müthiş bir pazarlama hareketinin öznesi haline geliyorsunuz: İtalya size pazarlanıyor!



Acaba Turkeat açılsa nasıl olurdu diye düşünmekten kendimi alamadım: Duvarlarda Türkan Şoray, Ekrem Bora resimleri? Baklava börek köşesi, Osmanlı mutfağı köşesi, Kebap bölümü? Raflarda rize çayı, lokum, izmir tulumu?


Simit kadar şahane bir lezzeti bile dünyaya yeterince tanıtamayıp, insanları bagel kemirmeye mecbur bırakmışken, pek ümit görmedim bu bir saniyelik hayalimde. Ne dersiniz?

Bayan BalŞeker
11/11/2011

1 yorum:

Rumisu dedi ki...

: ) o lasagna'yi denemek istiyorummmmm!!!! su an!!! : ) bilgiler not alinmistir; tesekkur ederiz!

Related Posts with Thumbnails