19 Temmuz 2009 Pazar

Abra.. Abra.. cadabra!


İyi bir lokantadan ne beklersiniz? Lezzetli yemekler? İyi servis? Temiz mutfak? Zevkli dekorasyon? Makul fiyatlar? Arnavutköy'deki Abracadabra tüm bu beklentileri fazlasıyla karşılıyor!

Yemekleri sadece "lezzetli" diye tanımlamak yetersiz kalır. Bu lokanta misafirlerine hiç alışa gelmemiş, şaşırtıcı tad kombinasyonları sunuyor. Menüde yazan her yemek insanda bir merak uyandırıyor. Her ısmarlanan tabağa daldırılan ilk çatalla insanda önce bir hayret ve hemen ardından bir hayranlık uyanıyor.

Servisi de "iyi" diye geçiştirmek haksızlık olacaktır. Garsonlar misafirperver, samimi ve belki hepsinden önemlisi, servis yaptıkları yemekler hakkında bilgililer.

Fiyatların makul olduğu yorumunu yapacak olursam, ki makuller, yine de şarap fiyatları için ufak bir şerh düşmek isterim. Fakat bu yöndeki sitemim lokanta işletmecilerinin ötesinde şarap tüketimini azaltmaya and içmişçesine vergilendirenlere olacaktır.

Arnavutköy'de bir yalıya kurulmuş olan Abracadabra'nın dekorasyonu küçük, zevkli detaylardan oluşuyor. Her köşede sizi gülümsetecek ufak bir espri ile karşılaşıyorsunuz.
Aslında bu blogta Abracadabra hakkında ne yazsam lokantanın kendi web sitesi kadar merak uyandırmak, akıl çelmek mümkün olmaz. Ama siz en iyisi, bırakın bu sanal alemleri de, şu sıcak yaz günlerinden birinin akşamında, Abracadabra'nın Arnavutköy sahilindeki muhteşem manzaralı binasının, püfür püfür balkonunda, elma ve zencefil eşliğinde balık köftesi veya chutney sosunda pastırmalı çıtır çubuklar ya da kırmızı şarap soslu ahtapot tatmaya gidin.

Belirtmem gerekir ki Abracadabra'nın büyüsü sadece bu zor beğenen, lezzet budalası blog yazarını etkilemedi. Başka bir memlekete yerleşme kararı vermiş ve oradaki herşeyin buradan daha güzel olduğuna kendini inandırmaya çalışan hassas bir beyefendi de havlu attı:
"-Burası gerçekten güzelmiş Minnoş!"

"Abra, abra cadabra, I wanna reach out and grab ya'!"

Bayan BalŞeker
19.07.2009

2 yorum:

Zeynep dedi ki...

Yazdıklarına %100 katılıyorum, abracadbra'ya her gittigimde sirf menu'deki bir cok seyi deneyebilmek icin her seferinde farkli siparis verdim ve yediklerimin cogu cook lezzetli ve degisik idi. Özellikle ördekli börek ve haftasonları brunch'ı tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

Benim Abracadabra'ya ilk gidişim de beni olumlu yönde etkilemişti. Hatırlıyorum güneşli bir kış günü mutfak katında kahvaltı etmiştik ve gerek sunum gerek lezzetler hoşumuza gitmişti epey.
Sonra akşam yemeğine gittik eşimle, yine çok memnun kaldık; yanlış hatırlamıyorsam kırmızı şaraplı ahtapot yemiştim.
Eşim Azim "inşallah, çoğu mekan gibi burası da kısa bir süre sonra kaliteyi düşürmez, malzemeden çalmaya başlmaz" dedi. Öyle olmaz diye düşündüm, düşünmek istedim, evimize çok yakın, dekoru sıcacık bir mekan ve sempatik bir konsepti olduğu için...
Oysa ki Azim haklı çıktı:
bir sonraki kahvatıya gidişimizde porsiyon küçülmüş, çeşitler azalmıştı.
Bir dahaki akşam yemeğine gidişimizde (ki 8 aylık hamileydim), yediğim etin garnitürü meyhane pilavı bana öyle bir gıda zehirlenmesi yaptı ki, hamileliğimde hiç midesi bulanmayan, hiç kusmayan ben 2 gün alttan, üstten.....çok hiddetlendik bu işe ama yapacak birşey yoktu tabii...

Sonra aradan 1 küsür yıl geçti, 10 gün önce annemi götürdüm oraya, bir şans daha vereyim diye...Bir salata ısmarladık, tarifinden zannedersiniz orijinal birşey; bildiğiniz çoban salatasının özensizi, koca koca kesilmiş domates, salatalıklar, birkaç pide ve zeytin parçası-evde kendinize daha güzelini yapmak istersiniz...17 tl gibi kazık bir fiyat- herhalde maliyeti 1-2 tl ya vardır ya yoktur. Personele bunu söyledik- küstah bir cevap aldık. hata bizdeydi, menüde fiyatına bakıp ısmarlamayacaktık..
Herneyse, diyeceğim şu- ben bir daha oraya gitmem, kazık yemem, midemi bozmam. Gitmek isteyen herkese de bunları aktarmak isterim.
Burcu

Related Posts with Thumbnails