25 Eylül 2011 Pazar

Kızarmış tavuk, pilav, tereyağ

Aşağı yukarı 20 yıldır Antalya'ya giderim ve kayınvalidemin enfes yemeklerinden fırsat buldukça, şehirdeki yemek yerlerini keşfetmeye çalışırım. Fakat 1954'te kurulmuş olup ta benim gozumden 1995'ten beri saklanan Parlak adlı lokantayı keşfetmem ancak bu sene oldu.



Antalya'nın göbeğinde, kargaşanın tam ortasında, 'ayıp' diye etek giydirilmiş Attalos heykelinin arkasındaki sokakta, soldaki pasajın içinde saklı bir cennet Parlak! Esasında kocaman tabelaları var ama civardaki tabela kirliliğinden dolayı maalesef gözükmüyor. Adam akıllı adres için bu linki tıklayabilirsiniz.



Burası hem sulu yemek servisi veren, hem ocakbaşı sistemi ile kebap yapan ama asıl kömürde çevirme tavukları ile meşhur bir lokanta. Lokantanın hem bir avlusu var, hem de kapalı bölümü. Girişte bronz tavuklar ateşte nazlana nazlana pişiyolar. Koku bir harika!

Tavuğu kömür ateşinden alıp, parcalayıp, tereyağında çevirip, yanında prinç pilavı veya iri taneli, domaesli ve biberli bulgur pilavı ile servis ediyorlar. Çok lezzetliydi! Tereyağlı tavuğun kokusu genzimize kadar girdi, gizli saklı lezzet duyularıma dokundu. O kadar keyif aldık ki! Yanında birde cacık yedik. Üstune de çay! İnsan daha ne ister bu hayatta?!

Siz siz olun, Antalya'ya gittiğinizde kafanızı all inclusive 5 yıldızlı otellerden çıkarın, Antalya'nın kurucusu ve isim babası kabul edilen Attos'un etekli heykelinin arkasındaki Parlak'a mutlaka gidin, lezzet ile tanışın.

Bay Afiyet
25/09/2011

Not: Bayan Bal Şeker denetiminde diyete başladım. Bunları yazarken, kızarmış tavuk,pilav ve tereyağ üçlüsünün hatırası bile beni bitirdi!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails